dinsdag 16 augustus 2016

Wat te doen in de vakantie met kinderen?


Duurt de zomervakantie te lang? Verlang je weer naar de peuterspeelzaal, school of het gewone ritme?
Je bent op vakantie geweest, dingen in de buurt al bezocht en gedaan. Je merkt het al aan de kinderen ze vervelend zich en worden drukker. En dan duurt de vakantie nog 1, 2 of 3 weken. Wat dan?

In de nieuwsbrief van juli (schrijf in) deelde ik deze 6 tips om uit te voeren in de vakantie. Geschikt voor dreumes, peuter en kleuter, voor alle leeftijden dus.

Vakantie activiteiten om thuis te doen met de kinderen.

Speciaal voor jullie heb ik de leukste activiteiten op een rijtje gezet, activiteiten die je lekker buiten kunt doen, of met een regenachtige dag in huis. Dat laatste hopen we natuurlijk niet nodig te hebben, want we willen die laatste weken echt het gevoel hebben dat het zomer is!1. Speeltuin marathon


Hou een speeltuin marathon, neem drinken, wat te snacken mee en verhuis elk half uur naar een volgende speeltuin. Zo heb je een middagje vol speelplezier! Picknicken bij een speeltuin is natuurlijk ook erg leuk. Wil je makkelijk je kind verschonen in een speeltuin, kies dan voor onze verschoningsmatjes en luiertasje2. Giant memory

Maak een groot memorie spel om buiten mee te spelen, bij slecht weer is binnen ook erg leuk. Een keer wat anders. 
Klik hier voor een gratis printbare versie, voor vaak speelplezier is het aan te raden de papieren te lamineren. Je kunt natuurlijk ook je eigen spel maken met foto's of pak papieren bordjes waar je plaatjes op plakt of tekent. Leef je uit! 3. Bevroren speelgoed

Vries wat kleine speeltjes in en laat de kinderen de speeltjes met (speelgoed)hamer en (speelgoed)beitel eruit halen. Ze zijn zo wel een middagje zoet.

Voor een stap voor stap beschrijving kun je mijn blog hierover lezen!

4. Speurtocht: Zoek de schat!


Tijdens een wandeling naar het centrum of door het bos maak je foto's van herkenningspunten, deze foto's gebruik je later om een speurtocht uit te zetten. Stel bij sommige foto's een vraag, welke kleur heeft dit verkeersbord? etc. Dit kun je heel gemakkelijk aanpassen aan de leeftijd van je kind. Na een gezellige puzzel- en speurtocht kom je uit bij de schat. In ons geval was dat een ijsje bij de HEMA. Maar misschien zijn het bij jou wel aardbeitjes eten bij oma.
5. Survivalbaan

Maak een survivalbaan binnen of met goed weer buiten, pak kussens, stoelen, een oude boomstronk, tent of tipi, een balk. En maak een lange en uitdagende survivalbaan. Je kunt als je dit buiten doet ook een waterelement aan toevoegen, loop met een plastic beker vol met water een rondje om de stoel. Veel plezier!


6. Met water verven

Laat je kind met water verven, je kunt ze de schutting laten verven, de tegels op de grond of de muur. Pak een oude kwast een blikje of bakje en laat ze lekker gaan!

Hopelijk kunnen jullie met deze 6 tips nog even vooruit in deze zomervakantie. Welke tip ga je uitvoeren? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de reacties. 

Liefs Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten