woensdag 30 maart 2016

Top 5 me-time momentjes


Tijd voor jezelf nemen als mama, doe jij dat? Ik hoor vaak om mij heen dat het moeilijk is om tijd voor jezelf te nemen. Dat heb ik ook zo vaak gezegd: "Wanneer ben ik nou eens vrij?". Gelukkig heb ik een hele lieve man naast mij staan die gerust zegt: "Nou anders ga je zaterdag toch naar een vriendin?". Maar om dit nou echt te doen? Ik voel me dan schuldig? Typisch voor een moeder een vrouw? Of hebben mannen hier ook last van? 


Durven 

En eindelijk, sinds een paar maanden, durf ik ook echt die me-time te nemen en ervan te genieten. Hoe komt dat, dat ik het nu echt durf en eerst niet? Eigenlijk gewoon omdat manlief en andere mensen steeds vaker zeggen dat het goed is en ik het echt moet doen. En als je dan eindelijk die me-time opeist, dan is dat genieten met een hoofdletter G. Geen schuldgevoel! Oke klein beetje dan? En dat wordt steeds minder. 

Daarom deel ik vandaag mijn top 5 van me-time wat niet veel tijd hoeft te kosten.

Top 5 me-time 

1. Uitslapen in het weekend, manlief gaat er dan samen met de kinderen uit en ik kan nog lekker in bed blijven liggen. Andersom gebeurt dit ook. 
2. Lekker lang douchen 'ochtends en uitgebreid opmaken en tutten. 
3. Gewoon even een half uurtje boek lezen op bed met een kop thee en ja op bed, want daar stoort niemand mij. 
4. Op vrijdagavond samen met manlief door het centrum wandelen. Wij hebben een lieve overbuurvrouw die het geen probleem vindt om met de babyfoon op te passen. Ze hebben mooi zicht op het huis en ze kunnen ook hun eigen dingen blijven doen. 
5. Na het eten 's avonds een half uurtje ongestoord op social media zitten of een spelletje doen op mijn laptop. Manlief brengt dan de kinderen op bed en daarna ruimen we samen de tafel af.

Wat is jullie favoriete bezigheid als je even tijd voor jezelf hebt? Deel het in de reacties, zodat we elkaar kunnen inspireren! 

Liefs Liesbeth

5 opmerkingen:

 1. hoi, wat een leuke blog/shop heb je! Ik las je verhaal in de libelle kom zo doende kijken. Vrolijk, aanstekelijk en toch realistische verhalen. Ook top dat je zelf naait. Daar houd ik van.
  Opstapje naar dit bericht; Naaien is mijn me-time. Samen met mijn man run ik onze melkveehouderij en daardoor zijn alle ochtend- en avondrituelen met kinderen hectisch en alleen, omdat mijn man dan altijd de koeien melkt. Even lekker op een stoeltje in de zon is lastig met een bedrijf aan huis. Voor mij is het vreselijk zoeken naar een manier van ontspanning. Inmiddels vind ik dat in naaien, hardlopen en op zondag draaien we de rollen om. Ik melk, man brengt de kindertjes naar bed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, wat leuk zeg, dank je wel voor dit mooie compliment!
   Kan me heel goed voorstellen dat het dan heel hectisch is. Hier dus ook een bedrijf aan huis, alleen dan een webshop dat is wat makkelijker in te delen qua tijd. Fijn dat je inmiddels je ontspanning hebt gevonden, voor mij is naaien steeds meer werk, maar wel ontspannend werk :D
   Wat maak jij leuke knuffeltjes, lekker doorgaan!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen