woensdag 16 maart 2016

Kidsproof tussendoortjes met verstopte groenteMaak jij je ook wel eens zorgen dat je kind niet genoeg groente binnen krijgt? Of begint hij of zij al met "nee dat lust ik niet" zodra hij of zij een groen stukje aan ziet komen? Ja hier ook wel herkenbaar. Daarom probeer ik vaak groente te 'verstoppen' in lekkere gerechten of tussendoortjes. 

Als ik namelijk tegen de jongens zeg dat we taart eten, dan wordt dit met luid gejoel ontvangen. Dus daarom eten we geregeld hartige taart met een berg groente erin. Smullen wat ze doen en mama en papa die blij zijn met die groente die naar binnen gewerkt wordt!

Daarom wil ik jullie eens per maand een receptje geven die hier door onze jongens graag gegeten wordt en die groente bevat! Vandaag deel ik met jullie het recept van hartige muffins. 
Hartige malse muffins met wortel, banaan en rozijnen. En je kan natuurlijk altijd variƫren hierop. Ik zelf liet namelijk de pecannoten weg, aangezien ik het aan mijn kinderen geef en ik de jongste van 2 nog niet geschikt vindt om noten te eten. Ook liet ik de (kokosbloem)suiker achterwege, want ik vond het door de bananen en de rozijnen al zoet genoeg, je kunt ook nog extra dadels of wat honing toevoegen.Veel bakplezier, laat jij je kind meehelpen dan zijn deze kinderschortjes een goed idee!


Ingrediƫnten voor de malse muffins:

Voor ongeveer 10-12 muffins of 8 grotere

  • 2 rijpe bananen
  • 100-150 gram winterpeen
  • (100 gram pecannoten)
  • 2 eieren
  • 50 gram (kokosbloem) suiker
  • 150 gram volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • snuf zout
  • handje rozijnen

Bereiding van de malse muffins:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht)
Breek de bananen in stukjes en doe ze in een kom. Prak ze nu fijn of mix ze even kort tot pap. Rasp de winterpeen. (Hak de pecannoten grof.)
Doe de eieren met de kokosbloesemsuiker en een snuf zout in een kom en mix dit gedurende drie minuten tot een luchtig geheel. Meng het meel met de bakpoeder en de kaneel en roer dit met een spatel luchtig door het ei met suikermengsel. Spatel vervolgens de wortel, banaan, noten en rozijnen er doorheen.

Klaar om de oven in te gaan.
Doe siliconen cupcakevormpjes (papieren vormpjes blijven aan de muffin plakken) in een muffinvorm. Verdeel de vulling over de vorm. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten gaar. Check na 15 minuten de gaarheid (met een sateprikker).
Mjammie smullen!
En?? Waren ze lekker, werden de cakejes met veel plezier ontvangen? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.

Het recept is van Simplify your life 

Liefs Liesbeth

Geen opmerkingen:

Een reactie posten