woensdag 17 februari 2016

Voor het eerst op stap met je kind

Eerste wandeling met onze eerste zoon! :) 
Wat moet je allemaal meenemen als je op stap gaat met je kind? Die allereerste keer een ochtendje op visite bij je moeder, vriendin of een afspraak bij het consultatiebureau. Hoe zorg je ervoor dat je alles bij de hand hebt om je kindje rustig en tevreden te houden zonder een hele hutkoffer mee te nemen?

Ik heb een lijstje gemaakt met wat ik allemaal mee had op zulke eerste tochtjes of wat ik graag mee had willen hebben. 

Onze jongste 2,5 week oud! 

Eerste keer naar buiten

De allereerste wandeling buiten zal in de kraamweek of net daarbuiten plaatsvinden, spannend zo'n eerste keer buiten, maar ook erg leuk. Voor het eerst met de kinderwagen erop uit, lekker de frisse buitenlucht in na een weekje binnen gezeten te hebben. Meestal doe je een klein blokje om en je neemt dus geen compleet gevulde luiertas mee, althans dat is niet nodig. 

Na 4 weken word je verwachten op het consultatiebureau voor controle. Is je kleine goed gegroeid? En daar komt de lijst al, want wat neem je dan mee? Wat moet ik meenemen als ik op stap ga met mijn kind?

Je neemt mee:
- Luiers
- Billendoekjes
- Speen
- Extra speen
- Hydrofiel luier, spuugdoekjes of slabbetjes
- Flesvoeding (borsten heb je tenslotte altijd bij je)
- Fles 
- Eventueel bronwater, thermoskan warm water. 
- Set schone kleding
- Extra romper
- Verschoningsmatje 
- Billenzalf

Naar het consulatiebureau neem je ook nog een lekkere warme wrapper of omslagdoek mee. 
Je ziet de bui al hangen, dan blijft er al amper ruimte over voor je eigen spullen, zoals je portemonnee, je telefoon, je deo etc.
Het fijne van een luiertas is dat hij vaak veel vakjes heeft, vakjes voor de luiers, doekjes, speen, telefoon, consultatiebureauboekje etc. Maar op de één of andere manier had ik altijd mijn luiers en doekjes dwars door de tas heen liggen en kon ik de speen die ik op dat moment heeeeel hard nodig had, nergens vinden. Teveel vakjes? Of gewoon niet praktisch ingericht? Nee ik miste gewoon een klein luiertasje die ik in mijn luiertas kon doen. In 1 greep haal ik mijn luiers en doekjes tevoorschijn, geen gezoek, geen uitgedroogde doekjes meer. Er kunnen 4 luiers in, een pak billendoekjes en zelfs een tubetje zalf! Deze kan ik elke ouder aanraden. 
Geniet van die allereerste uitstapjes! Wij willen met onze producten ervoor zorgen dat deze uitstapjes nog gemakkelijker en fijner verlopen, ontdek het jippie-gevoel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten